De erotiek van een Zwitserse berg : Sex de Marinda

De erotiek van een Zwitserse berg : Sex de Marinda

6 oktober 2017 3 Door Hilde

Wallis is een wonderbaarlijk geschenk van moeder natuur in het zuiden van Zwitserland. Sneeuwwitte bergtoppen prijken ten hemel, magisch blauwe meren liggen parelend aan de bergvoeten. En daar tussenin vind je kronkelende paden, goed voor zo’n 8000 km wandelplezier.

Op weg naar de gletser in Le Lac et Glacier de Moiry ontmoet ik wegwijzers. Uit de verschillende richtingen is er slechts ééntje die mijn aandacht trekt : Sex de Marinda.

Met de verschroeiende zon in mijn nek en het zand in mijn sokken word ik verleid naar een onbekende plaats in de bergen die de naam van de erotiek koestert.

Mijn gedachten dwalen af van het pad : Wie heeft deze naam mogen kiezen ? Werden alle stemmen geteld ? In het vrome en vredeslievende Wallis kon ik moeilijk voor ogen halen dat er ten tijden van naamkeuze orgies gehouden werden. Een onmogelijke gedachte in de open, steile vlaktes, met een onvoorspelbaar weerpatroon waar de bliksem je uit je slip zou kunnen donderen.

Was het dan een plaats waar minnaars elkaar wellustig ontmoetten ? Na een beklimming over keiwegen naar een 2950m hoge bergtop lijkt me dat evenmin onvoorstelbaar.  Er ligt niets voorhanden dat doet denken aan de satijnen warme gloed van erotiek. De kant aan je slip zou het rotslandschap immers niet overleven.

Wat blijft me dit intrigeren. Zelfs enkele dagen later op weg naar huis, tijdens de uren waar ik geen slaap vind, moet ik denken aan Sex de Marinda, één van 45 bergtoppen in het magische Wallis.

En dan plots kan ik het me voor de geest halen.  Sex de Marinda bezielt een bergtop waar stomende wolken vanuit de diepte naar boven borrelen.

Je bereikt er een ultiem hoogtepunt, een bron van verlangen om er te zijn, omgeven door ongrijpbare,  majestueuze bergpieken die langzaam omhoog rijzen, en sensueel   blauwe meren die wellustig liggen te wachten op een vochtig vuurwerk. Je wordt er gekust door een geheimzinnig tafereel dat zich voor jouw ogen afspeelt : dat van een almachtig orgasme, en het heet Sex de Marinda.